torsdag 18 september 2014

Let's stick together!!

Ja, det är budskapet från David Cameron och Westminster till alla skottar som idag måste rösta. Opinionsundersökningarna räknar med att det ska bli ett extremt högt valdeltagande och i detta referendum har rösträttsåldern dessutom sänkts från 18 till 16 år. 



Storbritanniens premiärminister höll ett tal med många starka budskap så som:
"Scotland will face a painful divorce"
"If you don't like me - I won't be here forever. If you don't like this government - it won't last forever. But if you leave the UK - that will be forever."
"As you reach your final decision, please don't let anyone tell you that you can't be a proud Scot and a proud Brit... So please, from all of us: Vote to stick together. Vote to stay. Vote to save our United Kingdom."

Det var ett känslosamt tal och jag tyckte personligen man kunde höra uppriktig känsla, mycket hjärta i hans röst. Vi får väl se om skottarna tyckte likadant och var de väljer att lägga sina röster.

Men nu ska jag skicka iväg er och mina tankar förs osökt till Bryan Ferry's låt. 
Här rockar han loss på Glastonbury-festivalen i somras. Klicka på bilden, låt er dras med och sväng era lurviga  :)

https://www.youtube.com/watch?v=EcAudJdxV6k

Have a Tremendous Thursday, everyone!

(bilder från independent.co.uk och youtube.com)

11 kommentarer:

  1. Oj de har till och med sänkt åldern för att få rösta. Det är väl ändå rätt ovanligt. Det ska bli intressant att se vad det blir för resultat.

    /Dorro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt ovanligt, Dorotea. De hoppas och tror iaf på väldigt högt deltagande, så får vi se vad resultatet blir. Ha en fin solig dag!

      Radera
  2. Svar
    1. Ja, det tycker jag med, Sanna. Väldigt spännande. Jag har firat upp min Union Jack i flaggstången idag, så får vi se om unionen håller några århundraden till. :)

      Radera
  3. Härligt med ett så aktuellt inlägg. Undrar hur det går i dag. Skulle du rösta ja eller nej Åsa?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Charlotte, Jag skulle rösta ja, men det är bara känslomässigt och hjärtemässigt beslut. Vet faktiskt inte vad som är bäst i finansvärlden eller EU osv. Tack för din kommentar och ha en härlig dag!

      Radera
  4. Spännande, intressant att de vill att 16-åringarna ska vara med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det. Man kan ju tycka att det är ungdomarnas framtid så klart, men är man redo och mogen nog att ta sådana beslut när man bara är 16. Hmmmm, jag vet inte riktigt...

      Radera
  5. Tack för spännande inlägg, som vanligt. Vem tror du vinner?

    SvaraRadera
  6. Hej Camilla! Jag har faktiskt ingen aning. Det är väldigt svårt att säga hur många som känner sig så patriotiska för Skottlands räkning och hur många som känner att de vill ha skyddsnätet kvar. Jag hoppas att unionen får leva kvar, men det är rent personligt och bara känslomässigt laddat. Kan inte säga vad som vara bäst ekonomiskt sett, stabilitetsmässigt och trygghetsmässigt att vara en del av något större.

    SvaraRadera
  7. Himmel och pannkaka! Spännande om Skottland och Englands framtid. Väldigt annorlunda att sänka åldern för valdeltagande när alla som forskar på ungdomars hjärna tänker tvärt om. D v s de diskuterar om det ens ska vara möjligt att ta körkort innan 25 års ålder. I vissa länder får man t ex inte hyra bil innan 25 års ålder, då man bedömt att hjärnans riskbeteende är fullmoget.
    Kan det vara någon som tänk använda emotionerna hos tonåringar för att få valet i någon speciell riktning tro?
    /Kristina

    SvaraRadera