onsdag 25 juni 2014

Yeah ... right... English Breakfast Tea it is... !



Ja, jag pratade ju om English Breakfast tea igår och ursprunget till detta begrepp råder det alltså delade meningar om. 

Varför det inte finns "Morning Coffee" när det finns "Breakfast Tea" det vet jag inte. Kanske är det så att kaffehistoriken inte riktigt har rotats lika djupt i olika sociala samhällsklassrelaterade sammanhang, men de riktiga kaffekonnässörerna har ju säkerligen olika typer av kaffeblandningar för olika tillfällen och även för olika tidpunkter på dagen.

Vad som är säkert när det gäller English Breakfast tea är att det ska vara en blandning av svarta tesorter, oftast brygger man det ca 3 - 5 minuter för att få rätt styrka. Smaken gifter sig fint med toast, ost och olika köttpålägg och svart te sägs vara bra för matsmältningen, så det är kanske därför det är just det som har använts. Blandningen har ofta också tillräckligt mycket koffein för alla koffeinsuktande morgondrickare som måste få en liten kick för att komma igång. 

Breakfast tea - var det där begreppet än kommer ifrån - tror jag bet sig fast som koncept eftersom det var annorlunda och inte alls samma sak som Afternoon Tea. 
På den tiden då man egentligen bara åt två mål om dagen, en stadig frukost och en lite senare middag, så bestod ju frukosten ofta av bröd och någon form av kött. Det här teet skulle då bryggas ganska starkt för att hjälpa till att bryta ner det kraftiga & feta morgonmålet.

Och eftersom hjärnan gärna kopplar samman smaker och aromer så att njutningen blir ännu mer tillfredsställande, så finns det då olika doftnoter i denna typ av teblandning som ska gifta sig fint med bröd, honung, mjölk och grädde.  

English Breakfast tea säljs i en mängd olika märken och visst är de här burkarna så fina





Vi säljer även English Breakfast hos oss på Great Little Britain - kika in i vår webshop
Vår blandning kombinerar Assam och Ceylon och är smakrikt och mustigt. 

Den sista burken i raden av bilder här ovan är för övrigt en kopia av Mompesson House i Salisbury, som definitivt är värt ett besök om du inte redan har varit där. 

Kanske kan jag berätta om denna vackra byggnad i nästa inlägg... 

I BID YOU FAREWELL AND WISH YOU A PARTICULARLY WONDERFUL DAY!

(Bilder från pinterest.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar