tisdag 12 augusti 2014

NOT A WALK AS SUCH, BUT A MEANDERING IN THE WORLD OF MUSIC...

Ja, nu ska jag inte skriva om en promenad som sådan... 
Inte heller om något engelskt, utan snarare en väldigt svensk upplevelse...

Det här är en vandring i musikens värld, bland olika artister och olika årtionden, kanske i vissa fall även olika århundraden och allt är skickligt guidat av Sveriges Radios egen Anders Eldeman. 
Jag talar om melodikrysset som verkar ligga många svenskar varmt om hjärtat. 

I lördags hittade min sambo och jag nämligen upp till Strömma Farmlodge i Dagsås/Tvååkerstrakten utanför Varberg och möttes av ett fullbokat litet B&B som bjuder in till frukostbuffé och melodikryss på lördagmorgnar. Man måste boka bord i förväg och det kan vara en liten bit att köra på slingriga vägar, men det är det väl värt. 

Vår fantastiskt driftiga, trevliga och duktiga värdinna Marina välkomnar oss och sen är det dags för oss att mumsa på hembakta frallor, goda ostar, skinka, salami, olika burkar med hemlagade inläggningar och syltsorter. Vattenmelon ligger vackert uppskuret i en stor skål och på en annan skänk står det fil, yoghurt, müsli och nyplockade björnbär. 
Till allt detta bjuds det apelsinjuice, mjölk, te, kaffe och Oboy choklad.

Oj, oj, oj my tummy is in breakfast heaven! Yummy!


Radion har småpratat lite med oss hela tiden, men nu höjs volymen och alla sitter med vässade pennor och tryckta små melodikrysslappar framför sig. Lugnet sänker sig och man kan höra hur alla anstränger hjärnorna för att kunna skriva rätt artist, gitarrspelare, låtskrivare eller dylikt i rutorna på pappret de har framför sig.


Utanför fönstret blommar mjölkörten så fint och på fönsterbänken står min söta lilla kaffekopp och diverse fina gamla flaskor och en pelargon. 


Reflekterar som hastigast över om att man hade varit en turist på resande fot som bott på detta lilla B&B på svenska landsbygden, så hade man nog varit väldigt nöjd. 
Men vad hade man trott pågick i ens kök och matsal när man kommer ner en lördagsmorgon i disigt solljus och får syn på ett fullsatt pensionat med radioapparater i varje rum - en t.o.m. hängande i trädet utanför - och alla dessa svenska sällskap som försöker plita ner ord i ett korsord. Hihi, vilken lustig tanke!

Jag kan varmt rekommendera Strömma Farmlodge, Marina och hennes personal gör ett strålande jobb och lagar en mycket delikat frukost!

Återkommer snart med något mer engelskt... Har du kanske något speciellt brittiskt du skulle vilja veta mer om? Eller dela med dig av?

Have a wonderful week ahead wherever you are and whatever you're up to!

1 kommentar: